Sakura season

Geplaatst op

Maandag 24 februari ben ik ondanks mijn mijn misselijkheid toch vroeg uit bed gegaan. Ik had namelijk veel gepland. Ik had snel eventjes bij de convieniance store een broodje en wat te drinken gehaald en ben naar het station gelopen, op naar Tokyo teleport!

Op Tokyo teleport aangekomen moest ik de weg vinden van waar ik naartoe wou. Ik ben uiteindelijk iedere kant opgegaan en pas op het laatst de goede kant. Mijn gps heeft namelijk een beetje moeite met het aangeven waar ik sta en waar ik naartoe kijk, daardoor is het verwarrend om naar Google Maps te kijken. Dat gaat nog wel terugkomen in een ander bericht ;). Ik liep, eindelijk in de goede richting, door het park. En ik zag hem staan. De unicorn gundam. Dat is een groot standbeeld van een heel populaire speelgoed merk. Denk aan een reuze robot. Zelf ben ik er niet echt een fan van maar een vriend van mij wou er graag een hebben. Dus ik kwam daar aan en toen ik de mall in wou lopen waar je ze kan kopen bleek hij dicht te zijn. Het opende pas om 10:00, ik keek op mijn horloge en het bleek pas 8:15 te zijn. Nog een uur en drie kwartier dus. Ik was aan de andere kant van tokyo en wou niet twee keer de trein daar naartoe nemen aangezien ik nog niet helemaal beter was. Dus ik pakte mijn broodje en ben maar gaan zitten. Ik had uiteindelijk genoeg tijd gerekt met een beetje ronddwalen, vogeltjes kijken en op mijn telefoon scrollen. Toen de mall open ging ben ik meteen naar binnen gegaan, heb een gundam gekocht, en ben wat verder gaan kijken. Ik zag allemaal leuk dingen liggen in de winkels dus ik kon me daar wel vermaken. Ook hing er een heerlijke lucht van allemaal zoetige snoepgoed. Jammer genoeg werd ik daar hardstikke misselijk. Ik ben uiteindelijk ook maar naar buiten gegaan. Ik moest nog eventjes een wasje draaien had ik besloten.

Eenmaal terug op mijn hotel heb ik een wasje in wasmachine gedaan. Die zou 3 uur duren dus ik had niet genoeg tijd om het volgende op mijn planning te doen. Gelukkig zou ik daarna nog wel tijd hebben. Maar nu eerst drie uur vullen. Ik ga natuurlijk niet drie uur niksen in mijn hotel dus ben ik maar naar het noorden gelopen richting het Meji shrine. Toen ik in de buurt was zag ik een park. Ik wist dat die naast het Meji shrine zat (waar ik niet kan zitten) en ik zag bankjes staan. Al deden mijn benen nog lang geen pijn werd ik wel weer een beetje misselijk, dus ik ging het park in en nam plaats op een bankje. Daar heb ik toen een goede 20 minuten gezeten voordat ik dacht “laat ik maar verder door het park lopen”. Ik liep wat verder en genoot van het relatief warme weer totdat ik door de bomen wat vreemds zag. Het kan toch niet? Niet nu toch? Dat moet iets anders zijn! Ik liep wat dichter bij en… JA! Sakura! Het is heel vroeg in het jaar maar precies op tijd om mij op te vrolijken terwijl ik ziek ben in Japan. Ik heb eventjes genoten van de mooie bloesem en ben daarna naar het meji shrine doorgelopen. Zeker interessant maar ik had het in 2018 al uitgebreid gezien dus ik was al snel uitgekeken. Dus op naar Takeshita street. Dat is een drukke en hippe straat waar veel jeugd rondloopt. Ik heb in die buurt even rondgelopen tot mijn was klaar was. Toen ik die had opgehaald ben ik meteen door gegaan naar Akihabara.

Akihabara is een wijk met veel elektronica winkels en is de nummer 1 anime hotspot in de wereld. Zelf kijk ik amper anime maar ik heb vrienden die dat wel heel leuk vinden. Dus opzoek naar souveniertjes. Het was daar allemaal heel mooi met veel verlichting, helaas heb ik die dag ├╝berhaupt weinig foto’s gemaakt omdat ik me te ziek voelde om eraan te denken. Toen ik eenmaal de cadeaus had gevonden (Wat me mooi twee├źneenhalf uur heeft gekost) vond ik het eigenlijk wel genoeg. Ik was misselijk maar had wel hoger, ik was moe en mijn voeten konden ook wel rust gebruiken. Tijd voor een heerlijke nachtrust.